GOUDSMID

AMBACHTSVROUW

‘Ik wist al op jonge leeftijd wat ik wilde worden en heb mijn diploma Goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven behaald in 1996. Door veel ervaring op te doen aan mijn eigen werkbank, bij diverse juweliers, groothandels en de gesprekken letterlijk aan mijn eigen keukentafel heb ik inmiddels voor veel mensen een juweel op maat mogen maken. Momenteel werk ik al bijna 10 jaar samen met Jacqueline in het Atelier op de Oranjestraat in Best.

In dit vak kun je altijd weer nieuwe technieken leren en ook daar heb ik de afgelopen jaren veel tijd in geïnvesteerd. Inmiddels word ik gevraagd om persoonlijke trouwringen, bijzondere sieraden met edelstenen én diamant of herinnerings-sieraden te maken. Daarin verwerk ik op een moderne manier de door mijzelf getekende vingerafdrukken en gravures. Vaak kan oud goud worden verwerkt tot een nieuw sieraad en bijna altijd zijn oude diamanten te hergebruiken. 

Als ambachtsvrouw geef ik graag symbolisch vorm aan de verhalen en de emoties van mijn gasten in een nieuw sieraad. Door bijvoorbeeld details uit oude sieraden te herhalen kun je een nostalgische gevoel toch behouden. Jij vertelt jouw unieke verhaal aan mij en daarmee ontwerpen we samen een sieraad op maat. De combinatie van het persoonlijk contact met mijn klanten en het sieraad mogen ontwerpen waar de klant echt naar op zoek is, of wat bij iemand goed past, is voor mij het allerleukste. Het vertrouwen wat ik daarbij krijg al vóór het maken van een opdracht, naast de reacties en emoties bij het eindresultaat, zijn daarbij de mooiste momenten in het proces en dat blijft speciaal.

Voel je welkom om binnen te wandelen tijdens de openingstijden van het Atelier aan de Oranjestraat in Best voor een korte kennismaking. Dan laat ik met plezier zien waar ik nu aan werk. Of maak direct een afspraak zodat ik persoonlijk tijd voor je kan vrijmaken.